Techniek
heeft de toekomst!

Meld je hieronder aan voor een rondleiding bij Broshuis

Meld je aan!

Ask us
your question!

Van leerling naar leerling begeleider

Rick van der Sluis: leer-werk traject bij Broshuis

Rick van der Sluis startte zijn carrière als automonteur. “Op een gegeven moment was ik toe aan iets anders. Bij Broshuis werd mij toen de mogelijkheid aangeboden om een BBL-opleiding te volgen tot monteur Mechatronica. Na het behalen van mijn niveau 2 diploma mocht ik ook niveau 3 en 4 doorlopen en afronden. Nu, een aantal jaren later, ben ik doorgegroeid tot praktijkbegeleider bij Broshuis om aanstormend talent te begeleiden. Ik weet als geen ander hoe het is om zo’n traject te doorlopen.”

“Wat dé punten zijn waarom ik Broshuis als leerbedrijf aanraad? Er is altijd een vast aanspreekpunt en goede begeleiding. Daarnaast kan je kennis over verschillende vakgebieden opdoen zoals pneumatische, hydraulische of elektrische systemen. Als praktisch ingesteld persoon heb je binnen Broshuis enorm veel mogelijkheden en de ruimte om door te groeien. Je bent onderdeel van een hecht team en voelt je hier al gauw thuis. Ik kan het iedereen aanbevelen, want je krijgt er geen spijt van.”

Leren van en met collega’s,
zo bouwen we de toekomst

Mark Spek: Leer­ling­begeleider Bij Broshuis

“Ik heb van kinds af aan al een voorliefde voor techniek gehad!” Begint Mark. “4 jaar geleden heb ik mij laten omscholen tot lasser bij Broshuis en daar heb ik geen moment spijt van gehad! Ondertussen ben ik leerlingbegeleider en help ik nu leerlingen met hun opleiding tot bijvoorbeeld constructie/bankwerker, een leerling een vakman zien worden is geweldig!”


Een leerling kan bij ons persoonlijke begeleiding verwachten, een buddy of een praktijkbegeleider is altijd in de buurt. We beginnen met te kijken wat je al kunt en daarna maken we een plan om je snel naar een hoger niveau te tillen. Je maakt kennis met het machinepark, je krijgt de tijd en ruimte om te oefenen met restmaterialen. Als iets niet direct lukt is dat niet erg, uitvinden wat je verkeerd doet is belangrijker, soms zelfs leerzamer! Daarna begin je met het zelfstandig maken van kleinere onderdelen en dat breiden we langzaam uit tot je zelfstandig volledige trailers bouwt!